1 Şubat 2014 Cumartesi

Buğday Salatası

   Bu aralar iş yoğunluğu nedeniyle  yazmaya fırsat bulamadım. Akraba günümüz var bu gün. Ben de gitmeden önce fotoğraflara bakıyordum. Sevgili Ege'nin doğum gününden bu fotoğrafı görünce fırsat bu fırsat hemen ekleyeyim dedim tarifi. Besleyici ve lezzetli bir tarif. Diyette olanlara da tavsiye ederim. Doyurucu bir salata. Gelelim tarifimize:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı buğday
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2-3 adet yeşil soğan
  • 3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 10 adet kornişon turşu
  • 5-6 tane maydanoz
  • Limon
  • Zeytin yağı
  • tuz

Yapılışı:

  • Eğer mümkünse buğdayı ve yeşil mercimeği bir gece önceden ıslatın (Değilse de sorun değil ama daha iyi oluyor).
  • Buğdayı yıkayıp düdüklü tencereye koyuyoruz. Üstüne bol su ekleyip kaynatıyoruz. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra altını kapatıyoruz. En az 2 saat kapağını açmadan şişmesi için bekletiyoruz.
  • Bu arada yeşil mercimekleri yine bol suda iyice yumuşayıncaya kadar pişirip suyunu süzüyoruz.
  • Yeşil soğanı ve maydanozları ince ince doğruyoruz.
  • Közlenmiş biberleri ve kornişon turşuyu da küçük küçük doğruyoruz. 
  • Suyunu iyice çekiyor ama çekmemişse buğdayı süzmeniz gerekir. 
  • Sonra tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Limonunu, tuzunu ve yağını ekleyip servis edin.
  • Afiyet olsun.

0 comments:

Yorum Gönder

Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...