8 Temmuz 2014 Salı

Yoğurt Soslu Patatesli Gül Böreği


Yoğurt soslu Patatesli gül börek

Merhaba,
Uzun zamandır tarif yazmaya vaktim olmadı. Vakit yaratılabilirdi belki ama isteğimde yoktu sanırım. Bu gün eşimin doğum günü. Bundan güzel bir vakit olmazdı yeni bir şey denemek için. Ben de vişneli bir doğum günü pastası ve  bir çoğunuzun bildiği sosyete mantısı da denilen patatesli gül böreğini yaptım. Şimdilik böreğin tarifini yazıyorum. Pastayı da yazacağım en kısa zaman da.Gelelim tarifimize:

Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 6 adet patates (haşlanıp ezilecek)
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça (isteğe bağlı)
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, nane
Üzeri için

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • pul biber
Yapılışı

  • Soğanı ince doğrayıp sıvı yağ ile kavuruyoruz. Ardından salçayı ekliyoruz.
  • Ezilmiş patatesleri ekleyip, tuzunu nanesini ilave edip kavuruyoruz ve altını kapayıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Yufkaları 4 eşit parçaya bölüp her parçanın geniş kısmına patatesli karışımı yayıyoruz. 
  • Rulo şeklinde sardıktan sonra bir ucundan başlayıp çevirerek gül şeklini veriyoruz.
  • Tüm parçalar bitince her birinin üzerine sıvı yağ sürüp fırına veriyoruz. 200 derece de kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Bu sırada sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlıyoruz. Hafif ılıyan böreğimizin üzerine yoğurtlu karışımı gezdiriyoruz.
  • 1 kaşık sıvı yağımızın içine pul biber ekleyip bu yağdan böreklerin üzerine gezdiriyoruz.
  • Afiyet olsun....

 "Zorluklara daldınsa, daralıp kaldınsa, sabret. Çünkü sabır; genişliğin anahtarıdır." demiş Mevlana. Sabredelim ki genişliğe erelim...



Doğum günü pastası
 doğum günü menü

0 comments:

Yorum Gönder

Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...