27 Ocak 2013 Pazar

Sakarca(Çiğdem) Kavurması

Çiğdem
Yöresel bir lezzetimiz olan sakarca kavurmasını tarif edeceğim. İsterseniz sade, isterseniz yumurtalı yapabilirsiniz. Ya da bayat ekmekle yumurta kırıp harmanlayıp tava da kızartarak da tüketebilirsiniz. Sakarca nasıl bir bitkidir derseniz linke tıklayıp bakabilirsiniz.

Sakarca Kavurması

Malzemeler
  • 1 bağ sakarca
  • 1 lt su
  • 2 adet soğan
  • Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı
  • Sakarcayı temizledikten sonra 1 lt suyu kaynatıyoruz ve kaynamış suda beyaz kısımları yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
  • Ardından ayrı bir kapta soğanı kavuruyoruz. Sakarcayı doğrayıp soğanın üstüne ekliyoruz. Tuz karabiber, pul biber ekleyip altını kapatıp servis ediyoruz.
  • Ben kahvaltıda yaptığımda, küçük güveçlere koyup üstüne kaşar rendeleyip kaşar eriyinceye kadar fırında tutuyorum. Arzuya göre böyle de tüketilebilir.
  • Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...