Sakarca Kavurması
Malzemeler
- 1 bağ sakarca
- 1 lt su
- 2 adet soğan
- Tuz, karabiber, pul biber
- Sakarcayı temizledikten sonra 1 lt suyu kaynatıyoruz ve kaynamış suda beyaz kısımları yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
- Ardından ayrı bir kapta soğanı kavuruyoruz. Sakarcayı doğrayıp soğanın üstüne ekliyoruz. Tuz karabiber, pul biber ekleyip altını kapatıp servis ediyoruz.
- Ben kahvaltıda yaptığımda, küçük güveçlere koyup üstüne kaşar rendeleyip kaşar eriyinceye kadar fırında tutuyorum. Arzuya göre böyle de tüketilebilir.
- Afiyet olsun...
0 comments:
Yorum Gönder
Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...