27 Ocak 2013 Pazar

Güveçte Kuru Fasulye

Güveçte kuru fasulye



      Kuru fasulyeyi severim, güveçte kuru fasulyeyi daha çok severim. Hele de böyle soğuk kış günlerinde...Biz de genelde nohut, kuru fasulye ve buğday çok tüketilir. Şimal Deniz'in sevdiği bir çorbamız var nohutlu buğdaylı. Bu nedenle ben bu tür kuru bakliyatları bir gece önceden ıslatıp sonrasında bir taşım kaynatıp soğuduktan sonra kullanacağım miktarlarda poşetleyip buzlukta bulunduruyorum.
Malzemeler
  • 3 su bardağı fasulye (yukarıda bahsettiğim şekilde suda bekletilip kaynatılmış)
  • 1 adet soğan
  • 3-4 tane sarımsak
  • 4-5 tane kurutulmuş domates(Kullanmadan önce sıcak suda bekletiyoruz)
  • 1 tane közlenmiş kırmızı biber(Mevsiminde közleyip buzlukta saklıyorum)
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ( Bir miktar da tereyağ ekliyorum.)
  • Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı
  • İnce doğradığımız soğanı yağ ile kavuruyoruz.Sarımsağı , salçayı, ince doğradığımız kurutulmuş domatesi ve közlenmiş biberi de ekledikten sonra biraz daha kavurup üzerine  fasulyeleri boca ediyoruz. 
  • Tuzunu ve baharatları ekleyip, üzerini 3 parmak geçecek şekilde sıcak suyunu ilave ediyoruz ve ağzını kapatıp ocakta 20 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Ocaktan aldığımız güveci 200 derece fırında fasulyeler pişene kadar ağzı kapalı şekilde pişiriyoruz. 
  • Afiyet olsun:))
Güveçte kuru fasulye

0 comments:

Yorum Gönder

Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...