16 Temmuz 2013 Salı

Közlenmiş patlıcanlı kıyma

       Bu yemeği 3-4 sene önce portakal ağacı sitesinde közlenmiş patlıcan tava yemeği ismi ile görmüş ve denemiştim. Patlıcan sever olduğumuz içinde evimizde yaz kış yapılır. Yazdan közleyip buzluğa koyacağınız patlıcanlarla, kış yemeklerini yemekten bıktığınızda  ya da içinizden yemek yapmak gelmediğinde çayın yanına hemen yapabileceğiniz lezzetli bir tarif. Umarım siz de beğenirsiniz. Bu arada közleme işini ben pazardan aldığım közmatik ile yapıyorum. Gerçekten közlenmiş patlıcan tadı alıyorum.
Malzemeler
  • 3 Patlıcan
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • karabiber,tuz,pul biber
  • Sıvıyağ
Üzeri için
  • Yoğurt
  • Sarımsak
Yapılışı
  • Patlıcanları yıkayıp bıçak ile deliyoruz.Sonra közlüyoruz.
  • Bu arada ince doğradığımız soğanlar ile biberleri yağda kavuruyoruz. 
  • Kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Domatesleri küp küp doğrayıp kıymanın üzerine ilave ediyoruz. 
  • Közlenmiş olan patlıcanları ince ince doğrayıp tavaya ilave ediyoruz.
  • Baharatlarını ekleyip sonrasında tavamızın altını kapatıyoruz.
  • Sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayıp patlıcanın üzerine gezdirip servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun....

0 comments:

Yorum Gönder

Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...