17 Temmuz 2013 Çarşamba

Köy Kabağı Kavurması

    Fotoğraf çekimi başarılı olmasa da lezzeti yerinde:) Teyzelerimden biri Adapazarı'nın bir köyünde yaşıyor ve onların bahçesinde yetişmiş bir kabaktan pişirdim bu yemeği. Doğal olmasından dolayı tadı çok güzel geldi bana. Sebze yemeklerinden hoşlanıyorsanız seveceğinizi düşünüyorum. 
Malzemeler:
  • 1 adet köy kabağı
  • Soğan
  • Domates
  • Sarımsak
  • Maydanoz ya da nane
  • tuz, pul biber
  • sıvı yağ
Yapılışı:
  • Kabağı ince ince doğruyoruz.
  • Soğanı ve sarımsağı yağda kavurup üzerine domatesi ekliyoruz.
  • Kabağı da ekleyip tenceremizin ağzını kapatıp ağır ateşte pişiriyoruz(Su eklememe gerek kalmadı ağır ateşte suyunu saldı ve kendi suyunda pişti ). Ama su salmazsa su ilavesi yapın. 
  • Tuzunu ilave edin. Pişince altını kapatmadan önce baharatlarını ekleyin.
  • Afiyet olsun.


0 comments:

Yorum Gönder

Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...