Fotoğraf çekimi başarılı olmasa da lezzeti yerinde:) Teyzelerimden biri Adapazarı'nın bir köyünde yaşıyor ve onların bahçesinde yetişmiş bir kabaktan pişirdim bu yemeği. Doğal olmasından dolayı tadı çok güzel geldi bana. Sebze yemeklerinden hoşlanıyorsanız seveceğinizi düşünüyorum.
Malzemeler:
- 1 adet köy kabağı
- Soğan
- Domates
- Sarımsak
- Maydanoz ya da nane
- tuz, pul biber
- sıvı yağ
- Kabağı ince ince doğruyoruz.
- Soğanı ve sarımsağı yağda kavurup üzerine domatesi ekliyoruz.
- Kabağı da ekleyip tenceremizin ağzını kapatıp ağır ateşte pişiriyoruz(Su eklememe gerek kalmadı ağır ateşte suyunu saldı ve kendi suyunda pişti ). Ama su salmazsa su ilavesi yapın.
- Tuzunu ilave edin. Pişince altını kapatmadan önce baharatlarını ekleyin.
- Afiyet olsun.
0 comments:
Yorum Gönder
Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...