21 Temmuz 2013 Pazar

Hünkar Beğendi


Hünkar beğendi tarifinin etli kısmını kendi ağız tadımıza göre yaptım. Lezzetli bir tarif oldu. Misafir sofralarına da uygun bence:)
Malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı et
  • 3 adet domates
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 1 soğan
  • 2-3 sarımsak
  • tuz, karabiber
Beğendi için

  • 1 su bardağı süt 
  • 1.5 çorba kaşığı un
  • sıvı yağ ve tereyağ
  • 2 adet közlenmiş patlıcan
  • 1 limonun suyu
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
Yapılışı:

  • Öncelikle eti yıkayıp suyunu iyice süzdürüp tencereye alıyoruz. Kendi suyunu salmasını bekliyoruz.
  • Sonrasında bu siyah suyu süzdürüp, tencereye etin üzerini kaplayacak şekilde kaynamış su ekliyoruz. 
  • Bu aşamada etin daha iyi pişmesini sağlamak için 1 çorba kaşığı kadar elma sirkesi ekliyorum.
  • Tencerenin altını kısıp, ağzını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
  • Bu arada patlıcanları közlüyoruz.
  • Közleme bitince soyuyoruz ve kararmaması için limon suyu ile ovup sonrasında incecik doğruyoruz.
  • Ardından sıvı yağ ve tereyağını tencereye koyup eridikten sonra unu ekliyoruz. Un kavrulunca sütü ekliyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz.
  • Kıvam almaya başlayınca doğradığımız patlıcanları ekliyoruz.
  • Tuzunu karabiberini ve kaşarı ekleyip iyice karıştırıp altını kapatıyoruz.
  • Ayrı bir tava da ince doğradığımız soğanı ve biberi kavuruyoruz.
  • Sarımsakları ekleyip sonra da küp küp doğradığımız domatesleri ekleyip iyice pişiriyoruz.
  • Bu karışıma tencerede pişirdiğimiz etleri ilave edip biraz daha kavrulmasını bekliyoruz. Tuzunu, karabiberini ve kaşarını ekleyip altını kapatıyoruz.
  • Servis ederken altta beğendi, üstte ise et olacak şekilde servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun:))
Not: Ben bu miktar ile yaptığımda beğendi bize yetti ama etten kaldı. Yani beğendi kısmını 2 kat artırarak yaparsanız daha iyi olur. Ya da kalan eti, etli yemek olarak tüketirsiniz:) Tercih size kalmış...

0 comments:

Yorum Gönder

Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...