Hünkar beğendi tarifinin etli kısmını kendi ağız tadımıza göre yaptım. Lezzetli bir tarif oldu. Misafir sofralarına da uygun bence:)
Malzemeler
- 1 kg kuşbaşı et
- 3 adet domates
- 3-4 adet yeşil biber
- 1 soğan
- 2-3 sarımsak
- tuz, karabiber
- 1 su bardağı süt
- 1.5 çorba kaşığı un
- sıvı yağ ve tereyağ
- 2 adet közlenmiş patlıcan
- 1 limonun suyu
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
- Öncelikle eti yıkayıp suyunu iyice süzdürüp tencereye alıyoruz. Kendi suyunu salmasını bekliyoruz.
- Sonrasında bu siyah suyu süzdürüp, tencereye etin üzerini kaplayacak şekilde kaynamış su ekliyoruz.
- Bu aşamada etin daha iyi pişmesini sağlamak için 1 çorba kaşığı kadar elma sirkesi ekliyorum.
- Tencerenin altını kısıp, ağzını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
- Bu arada patlıcanları közlüyoruz.
- Közleme bitince soyuyoruz ve kararmaması için limon suyu ile ovup sonrasında incecik doğruyoruz.
- Ardından sıvı yağ ve tereyağını tencereye koyup eridikten sonra unu ekliyoruz. Un kavrulunca sütü ekliyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz.
- Kıvam almaya başlayınca doğradığımız patlıcanları ekliyoruz.
- Tuzunu karabiberini ve kaşarı ekleyip iyice karıştırıp altını kapatıyoruz.
- Ayrı bir tava da ince doğradığımız soğanı ve biberi kavuruyoruz.
- Sarımsakları ekleyip sonra da küp küp doğradığımız domatesleri ekleyip iyice pişiriyoruz.
- Bu karışıma tencerede pişirdiğimiz etleri ilave edip biraz daha kavrulmasını bekliyoruz. Tuzunu, karabiberini ve kaşarını ekleyip altını kapatıyoruz.
- Servis ederken altta beğendi, üstte ise et olacak şekilde servis ediyoruz.
- Afiyet olsun:))
0 comments:
Yorum Gönder
Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...