9 Şubat 2013 Cumartesi

Bisküvili Balkabağı Tatlısı

bisküvili kabak tatlısı

Malzemeler


  • 1/2 kg balkabağı
  • 1/2 su bardağı şeker (kullandığınız kabak çok tatlı değilse 1 bardak kullanabilirsiniz)
  • 1/2 paket pötibör bisküvi
  • 3 adet karanfil
  • 1 paket krem şanti
  • 1.5 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz ya da fındık

Yapılışı

  • Kabakları doğrayıp yıkadıktan sonra üstüne yarım su bardağı şekeri üzerine gezdiriyoruz. Suyunu salması için en az yarım saat bir kenarda bekletiyoruz. 
  • İçine karanfilleri de ekleyip kapağını kapatıp iyice pişiyoruz (Suyu yetersiz olursa bir miktar su da ekleyebilirsiniz).
  • İçindeki karanfilleri çıkarıp fazla suyu varsa ayrı bir kaba alıp, kabakları rondoda çekiyoruz .
  • Soğuması için bir kenara bırakıyoruz.
  • Küçük dikdörtgen borcamın dibine pötibör bisküvilerden (12 tane yeterli oluyor) yerleştiriyoruz.
  • Bisküvileri kabağı pişirince kalan ( ayrı kaba aldığım) su ile ıslatarak yerleştiriyoruz.
  • Soğuyan kabağın içine çekilmiş ceviz ve kırılmış 6-7 adet bisküvi ekleyip karıştırdıktan sonra bisküvilerin üzerine yayıyoruz.
  • 1.5 su bardağı süt ile krem şantiyi çırpıyoruz ve bunu da kabağın üzerine yayıyoruz.
  • Üstünü isterseniz fındık, isterseniz ceviz ile süsleyebilirsiniz. Ben fındık memleketinden olduğum için doğal olarak fındık ile süsledim. Ancak ceviz daha çok yakışıyor.
  • Sonrasında buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
Afiyet olsun:))

0 comments:

Yorum Gönder

Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...