1/2 su bardağı şeker (kullandığınız kabak çok tatlı değilse 1 bardak kullanabilirsiniz)
1/2 paket pötibör bisküvi
3 adet karanfil
1 paket krem şanti
1.5 çay bardağı süt
1 su bardağı çekilmiş ceviz ya da fındık
Yapılışı
Kabakları doğrayıp yıkadıktan sonra üstüne yarım su bardağı şekeri üzerine gezdiriyoruz. Suyunu salması için en az yarım saat bir kenarda bekletiyoruz.
İçine karanfilleri de ekleyip kapağını kapatıp iyice pişiyoruz (Suyu yetersiz olursa bir miktar su da ekleyebilirsiniz).
İçindeki karanfilleri çıkarıp fazla suyu varsa ayrı bir kaba alıp, kabakları rondoda çekiyoruz .
Soğuması için bir kenara bırakıyoruz.
Küçük dikdörtgen borcamın dibine pötibör bisküvilerden (12 tane yeterli oluyor) yerleştiriyoruz.
Bisküvileri kabağı pişirince kalan ( ayrı kaba aldığım) su ile ıslatarak yerleştiriyoruz.
Soğuyan kabağın içine çekilmiş ceviz ve kırılmış 6-7 adet bisküvi ekleyip karıştırdıktan sonra bisküvilerin üzerine yayıyoruz.
1.5 su bardağı süt ile krem şantiyi çırpıyoruz ve bunu da kabağın üzerine yayıyoruz.
Üstünü isterseniz fındık, isterseniz ceviz ile süsleyebilirsiniz. Ben fındık memleketinden olduğum için doğal olarak fındık ile süsledim. Ancak ceviz daha çok yakışıyor.
Sonrasında buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
0 comments:
Yorum Gönder
Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...