3 Mart 2013 Pazar

Katmer Poğaça

  Ayda bir gün akraba günümüz var ve gün için sadece ev sahibi hazırlık yapmıyor. Herkes önceden çekilişle belirlediğimiz bir şey hazırlıyor. Bu ay ki günümüz için bana çıkan poğaça idi.Ben de Mutfak Güncesi'nin ünlü katmer poğaçasını kendi yorumumla yaptım. Denemek isteyenler için tarifim:






Hamur için  mayalı poğaça tarifimizde kullandığımız malzemeleri kullanıyoruz. Ama yoğurduğumuz hamuru bekletmeden yapılışına geçiyoruz.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı kuru maya(ya da 1 paket Dr. Oetker maya)
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un
  • 1 tane yumurta(oda sıcaklığında)

Yapılışı:

  • Bu ölçü ile yaptığımız hamuru 16 bezeye ayırıyoruz. ve her birini üste gördüğünüz gibi tabak büyüklüğünde açıyoruz.
  • 8 tanesinin arasına oda sıcaklığında tereyağını yayıyoruz(en üst kat hariç). Sonra şekilde olduğu gibi açıp büyütüyoruz.ve 16 parçaya ayırıyoruz.
  • İstersek içine bir şey koymadan her bir parçayı sarıp  fotoğraftaki şekli elde ediyoruz.
  • İstersek peynir ekleyerek de sarabiliriz.
  • Üstüne yumurta sarısı sürüp 40-50 dakika kabarması için bekletiyoruz.
  • 180 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Bu ölçüden 32 adet çıktı. 
  • Afiyet olsun..



0 comments:

Yorum Gönder

Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...