2 Nisan 2013 Salı

Fırında Pırasa

 Artık bir çok şey doğal değil ne yazık ki . Bu nedenle daha az zarar görmek için en azından sebzeleri mevsiminde tüketmeye özen gösteriyorum. Kış aylarında ıspanak, pırasa, kereviz bizim evde her hafta olur. Dolayısıyla bunları nasıl daha değişik şekilde tüketebiliriz diye düşünüyorum sıkça. Aşağıdaki tarifte bu alternatiflerden biri. Pırasanın zamanı geçiyor, bu da veda yemeği:)) Bu yazdığım tarifteki şekilde pırasa ve havucu soteleyip kahvaltı da tükettiğimiz de oluyor.

Malzemeler

  • 3-4 adet pırasa
  • 1 adet havuç
  • 3-4 dilim bayat ekmek
  • 5 çorba kaşığı yoğurt
  • kaşar peyniri
  • 1/2 su bardağı beyaz peynir
  • Sıvı yağ

Yapılışı

  • Pırasayı ince ince doğruyor ve havucu rendeliyoruz.
  • Sıvı yağı tavaya koyup üzerine pırasa ve havucu ekliyoruz.Tuzunu, karabiberini ve kimyonun ekliyoruz.
  •  Sebzeler  kavrulurken ayrı bir kapta yumurta ile yoğurdu karıştırıyoruz. İçine küçük parçalara ayırdığımız bayat ekmekleri de ekliyoruz. Beyaz peyniri de ekliyoruz.
  • Fırın kabımıza sotelenmiş sebzelerimizi ve üzerine de yoğurdu ekleyip iyice birbirine karıştırıyoruz.
  • Üstüne kaşar rendeleyip 200 derece de üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz
  • Afiyet olsun

0 comments:

Yorum Gönder

Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...