13 Haziran 2017 Salı

Groningen'de ev arama çalışmaları


Sanırım, bu işin en zorlu kısımlarından biri ev aramak. Şu an teknoloji o kadar gelişmiş ki google map size her şeyi söylüyor. Çalıştığınız yer ile çocuğun okulu arasındaki mesafe, toplu ulaşıma uzaklığınız gibi bir çok veri elinizde. Bu verilerle arama yapabilmek bir avantaj. Bunun dışında  ben ayrıca Şimal Deniz'in gideceği (Groningse Schoolvereniging) okulla iletişime geçip sordum, okula ve toplu ulaşıma yakın  hangi bölgelere bakayım, diye. Onlarda Helpman, De Weijert, Centrum, Oosterpoort, De Linie gibi yerleri önerdi. 

Aşağıda mail attığım sürekli takip ettiğim bazı sitelerin listesi var. Siz de Groningen'de ev arıyorsanız benim kadar uğraşmayın, hepsi bir arada olsun, istedim. Çok zaman alıyor bu aramalar. Peki ev buldun mu derseniz, ne yazık ki hayır. Anladığım kadarıyla burada ev sahipleri eşyalı evlerini çocuklu bir aileye kiraya vermeye sıcak bakmıyor. Bazı aracı şirketler daha uygun yapıyormuş kiralama işlerini ama onlarda eşyalı ev kiralamıyor. Belki siz eşyalı ev tercih etmiyorsunuzdur diye onları da ekledim aşağıdaki listeye. 
Aramalarım devam ediyor umarım istediğim gibi bir ev bulabilirim. Zaman çok azaldı. Tek gitseniz bir süre bir odada kalırsınız ama çocuklu olunca işler zorlaşıyor. Ne yapalım gülü seven dikenine katlanır. Arama süreci tamamlanınca nereden nasıl buldum ekleyeceğim ama şimdilik aşağıdaki liste ile sonlandırıyorum yazımı. Lütfen tavsiye ettiğiniz başka siteler varsa yazın bana. Şimdiden teşekkürler...

https://ikwilhuren.nu/ (Bu siteyi de Groningen Mamas grubundan Burcu önerdi. Kendisi 2 kez bu şirket vasıtasıyla ev bulmuş. İlk başta cüzzi bir miktar ile üye oluyorsun (sanırım 36 Euro) sonra uygun ev bulunca da bir miktar para ödüyormuşsun ama ben iletişime geçtim eşyalı ev kiralamıyorlar ne yazık ki).
https://www.vesteda.com/en/home.aspx?id=223 (Arkadaşım Nazan önerdi ama  eşyalı kiralama seçeneği yok).

http://www.rug.nl/education/international-students/getting-started/accommodation (Burada da Groningen Üniversite'sinin bu konuda önerileri var. Oda arayanlar için websitesi ve facebook sitesi önerileri).

http://www.recvastgoed.nl/

https://www.expatrentals.eu/

https://www.lefier.nl/ (Bu siteyi de Groningen'de yaşayan bir arkadaşımın arkadaşı önerdi ama bu da eşyalı kiralama yapmıyor.)
https://www.sshxl.nl/en (Lifier de bu sayfayı önermiş.)

https://huizen.trovit.nl/te-huur-gemeubileerd-appartement-groningen

http://www.thuisinwoningen.nl/housing4u/

http://www.funda.nl/huur/groningen/appartement/

http://www.huurda.nl/huurwoning_huren_in_provincie_groningen/

https://www.pararius.com/english/

http://www.apartmentsgroningen.com/rent-out-a-property/

https://www.onlyexpats.nl/apartments-for-rent-in/Groningen

https://www.123wonen.nl/ ve ingilizcesi de  https://www.expatrentalsholland.com/ (Burada güzel bir ev vardı ama ne yazık ki ev sahipleri çocuklu ailelere çok sıcak bakmıyorlar).

http://kpmakelaars.nl/en/rent/ Mail attım kendilerine döndüler bana ama uygun ev yok.

http://www.vandermeulenmakelaars.nl/ (Bu şirket özellikle eşyalı ev kiralıyor. Mail attım istediğim özellikte ev var mı diye dönüş yaptılar ama ev benim düşündüğüm bölgeden çok uzak.)


Bu arada Hollanda ile ilgili bir çok faydalı link olan bir bağlantı da şu: http://www.access-nl.org/about-access/how-we-do-it/meet-the-partners.aspx

Bir çok konuda bilgi edinebileceğiniz International welcome center north http://iwcn.nl/settling-in/housing/dutch-houses/

Artık bu konuda yeni bir boyuta geçiyorum sanırım. Eşya kiralayan bir şirket buldum.http://www.in-lease.com/bedankt.html Bakalım fiyatlar nasıl? Fiyat bilgisi geldi neredeyse aylık kira kadar (850 euro civarı) eşya kiralama ücreti.
Bir de aracı şirketler var şöyle belli bir para karşılığı size yardımcı oluyorlar. Ben Groningen'de ki
http://connect-relocation.com/  ile iletişime geçtim ev bulmak için ne kadar isterler diye 700 Euro civarı istediler yalnız bir takım vergiler ve emlakçı ücreti falan buna dahil değilmiş. Yani anlayacağınız üzere bu tür hizmetler oldukça pahalı. Diğerleri de şunlar:

http://tulipexpatsservices.com/contact-us/

http://agent4property.nl/relocation-services/

0 comments:

Yorum Gönder

Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...