21 Şubat 2013 Perşembe

Arnavut Böreği (Elde açma)

arnavut böreği
      Kız kardeşimden bir tarif daha. Her kat arasına yağ sürüldüğü için de yumuşacık olmuştu.  Elde açmak bazıları için zor olabilir, mesela ben:) Ama gerçekten lezzeti başka oluyor. 

Malzemeler:

Hamur için 
  • 1yemek kaşık tuz
  •  aldığı kadar un
  •  2 kaşık sıvı yağ 
  • su

ara katlar için 
  • sıvıyağ 
içi için
  •  3 adet haşlanmış patates 
  • 4 adet pırasa üzeri için (Miktarı artırıp sade pırasalı da yapabilirsiniz)
  • 2 kaşık sıvı yağ 
  • 2 kaşık yoğurt 
  • 1 adet yumurta

 Yapılışı:

  • Karıştırma kabına unu koyup tuz ile karıştırın. Sıvı yağ ve suyu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin ve hamuru dinlenmeye bırakın.
  • Daha sonra pırasaları bir tavaya yağ koyup biraz yumuşayıncaya kadar karıştırın. Üzerine haşlayıp rendelediğiniz patatesleri koyup biraz tuz ve pul biber ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.
  • 21 beze yapıp tek tek merdane yardımıyla biraz büyütün bezelerin hepsi büyütüldükten sonra tek tek aralarını yağlayıp merdane yardımıyla 11 bezeyi bir tepsi boyunda açın ve tepsinin altını yağlayıp açtığınız yufkayı serin.
  •  Daha sonra aynı işlemi 10 beze için  tekrarlayın. Ara katların en üstüne yağ sürmeden onuda açın ve arasına hazırladığınız harcı dökün ve üzerine açtığınız yufkayı serin. Kenarlar fazla gelirse kenar kısımları katlayarak düzeltin.
  •  Üzerine yumurta yağ ve yoğurt karışımını sürüp 180 derece pişirin.
  •  Afiyet olsun....

0 comments:

Yorum Gönder

Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...