24 Şubat 2013 Pazar

Haşhaşlı Tatlı

Kız kardeşim Gülçin'den bir tarif daha. Tarifi Cahide Jibek'ten almış kendince ufak tefek değişiklikler yapmış. Şerbetli tatlı olmasına rağmen hafif bir tadı var. Denemek isteyenler için tarifimiz:

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  •  1 çay bardağı şeker
  •  1 su bardağı yoğurt
  •  1 çay bardağı sıvı yağ
  •  1 su bardağı irmik 
  • 3 yemek kaşığı haşhaş 
  • 1.5 su bardağı un 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  •  2 bardak şeker
  •  çeyrek limon

 Yapılışı:

  • Yumurta ve şekeri mikserde çırpıyoruz. Yoğurt, yağ, irmik ve haşhaşı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Un kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştırıyoruz.
  • Yağlanmış tepsiye döküp 200 dereceye ayarlayıp soğuk fırına koyuyoruz.
  • Tamamen kabarıp, kızarmaya başlayınca ısıyı 180 dereceye düşürüp kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Hazırladığımız şerbeti kek soğuyunca üzerine döküyoruz (Şerbet sıcak olacak).
  • Şerbeti çekince üzerine krem şanti ile servis yapabilirsiniz.
 Afiyet olsun....

0 comments:

Yorum Gönder

Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...