Merhabalar , size ailecek en sevdiğimiz fakat sıklıkla yapamadığım bir yemeğin tarifini vermek istiyorum ...
Evettt Banu usulü arnavut ciğeri tarifi vereceğim sizlere öncelikle denemenizi tavsiye ediyorum. Çok hafif ve lezzetli oluyor :)
Şunu da belirtmek isterim,tavuk ciğerinden değil tamamen dana ciğerinden yapıyorum.
Malzemeler :
- 1 kılo civarında dana ciğer,
- 1 kase un ( ciğeri harmanlamak için,isterseniz galeta unda olabilir. )
- 3 adet soğan
- 1 demet maydonoz
- 1 kaşık tuz
- 2 adet domates ( isteğe göre )
- 1 tatlı kaşığı pulbıber
- 1 tatlı kaşığı saf zeytınyağ
- 5 bardak yağ koyulmuş teflon tencere
Yapılışı :
İlk önce ciğerleri bol soğuk su dolu bir kapta güzelce yıkıyorum ve süzüyorum(tüm kanının akması için ). Daha sonra süzdüğümüz ciğerleri başka bir kaba alıp un ve tuz ile güzelce harmanlıyorum. Daha sonra ise ocağımızda bol kızmış yağ ile dolu tencereye azar azar koyuyorum,ve kızarmasını bekliyorum ( az az koymamdakı sebep hepsini bir anda kızgın yağa atarsam tencereye ciğerler fazla gelecek ve hepsi aynı anda istediğim kıvamda kızarıp pişmeyecek ) başka bir tabağa selpak serip kızarmış ciğerlerimi üzerine alıyorum( ki fazla yağlarını çekmesi için). daha sonra ise tüm ciğerlerimi azar azar kızarttıktan sonra üzerine tekrar selpak kapatıp bır kenara koyuyorum.Yan garnitürü olarak, soğan ve maydonuzu çok ince bir şekilde kesme tahtası üzerinde güzelce doğruyorum ve bir tabağa alıp yağ limon tuz ile harmanlıyorum. İsteyenler nar eksisi ve isot biberde katabilirler değişik tat verir. Ve son olarak domateslerimi yanına koymak için doğruyorum. ( söğüş şeklinde olabilir boyu süslemenize kalmış. ). Son olarak ise düz bir servis tabağına ilk önce ciğerlerimi daha sonra yanına soğan maydonoz karışımımı ve domateslerimi koyarak servise sunuyorum. Arzu edenler yanına bol yağda kızarmış patates koyabilirler( ama lütfen küp küp doğrasınlar ).
Evettt ben bu ciğeri bir arkadaşımda yemiştim,mükemmel geldi tadı ve o yemeğini yaptığımız ciğerdeki gibi ağıza pütürlü bir his ise tabiki de gelmiyor :)))
umarım beğenirsiniz ,
Afiyet Balll Şekerrr Olsunnnn :)
Banu Özcan
0 comments:
Yorum Gönder
Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...