Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 10-11 yaprak ıspanak
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1.5 çay bardağı süt
- Öncelikle ıspanakları çok az miktarda su ile haşlayalım ve soğumasını bekleyelim. Sonrasında üzerine 1 çay bardağı sütümüzü ekleyip rondoda çekelim iyice.
- Keki için, 1 yumurta ile şekeri iyice çırpıyoruz. Sonra sıvı yağı ve üstte hazırladığımız süt ve ıspanak karışımını da ekliyoruz.
- Son olarak un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip en düşük ayarda mikser ile çırparak karşımı yağladığımız kalıbımıza döküyoruz.
- Mikrodalga da 7 dakikada pişiriyoruz(Mikro dalganın markasına göre değişebilir süre bu nedenle pişip pişmediğini bir kürdan ile kontrol edebilirsiniz).
(Fotoğraftaki kahverengi rengin sebebi içine biraz çekilmiş bisküvi eklemem)
- 1.5 çay bardağı süt ile krem şantiyi hazırlıyoruz ve soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.
- Kekin kenarlarından az miktarda şeklini bozmadan kesip rondoda çekiyoruz ve krem şanti ile keki iyice kapladıktan sonra çektiğimiz parçalarla üstünü süslüyoruz.
Afiyet olsun
0 comments:
Yorum Gönder
Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...