10 Şubat 2013 Pazar

Mikrodalga Fırında Ispanaklı Kek


ispanakli kek







Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 10-11 yaprak ıspanak
  • 1,5 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Üstü için
  • 1 paket krem şanti
  • 1.5 çay bardağı süt
Yapılışı
  • Öncelikle ıspanakları çok az miktarda su ile haşlayalım ve soğumasını bekleyelim. Sonrasında üzerine 1 çay bardağı sütümüzü ekleyip rondoda çekelim iyice.
  • Keki için, 1 yumurta ile şekeri iyice çırpıyoruz. Sonra  sıvı yağı ve üstte hazırladığımız süt ve ıspanak karışımını da ekliyoruz. 
  • Son olarak un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip en düşük ayarda mikser ile çırparak karşımı yağladığımız kalıbımıza döküyoruz. 
  • Mikrodalga da 7 dakikada pişiriyoruz(Mikro dalganın markasına göre değişebilir süre bu nedenle pişip pişmediğini bir kürdan ile kontrol edebilirsiniz).
(Fotoğraftaki kahverengi rengin sebebi içine biraz çekilmiş bisküvi eklemem)

  • 1.5  çay bardağı süt ile krem şantiyi  hazırlıyoruz ve soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.
  • Kekin kenarlarından az miktarda şeklini bozmadan kesip rondoda çekiyoruz ve krem şanti ile keki iyice kapladıktan sonra  çektiğimiz parçalarla üstünü süslüyoruz. 
Afiyet olsun


0 comments:

Yorum Gönder

Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...