Kabağın en sevdiğim yemeklerinden biri bence. Benim yaptığım tarif Sofra Dergisi'nin tarifi ve sevilerek tüketiliyor. Bu tarife tat veren kısım beşamel sos içine katılan yumurtanın beyazı bence. Tarife gelince;
Malzemeler:
- 4 adet kabak (iri olması tercih edilir)
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 4-5 dal maydanoz
- tuz, karabiber
- 1 çorba kaşığı salça
- üzeri için kaşar peyniri
- 1.5 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurtanın beyazı (sarısı üstüne sürmek için ayrılacak)
- Tereyağ
Yapılışı:
- Kabakları uzunlamasına ortadan ikiye ayırıp içlerini çıkarıp buharda yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
- Kabaklar haşlanırken ayrı bir kapta doğranmış soğanı kavuruyoruz.
- Kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Kıyma kavrulunca tuz, karabiber ve doğranmış maydanozu ekliyoruz.
- Kabakları fırın kabına dizip içlerine kıymayı dolduruyoruz.
- Kıymayı kavurduğumuz tavaya 1 kaşık salçayı ekliyoruz . Salçayı kavurup 1 su bardağı sıcak su ekleyip hafif kaynatıp altını kapatıyoruz. Suyu fırın kabına kabakların kenarından döküyoruz.
- Tereyağını eritip unu ekliyoruz. Biraz sıvı yağ da ekleyebiliriz. Sütü ekleyip koyulaşınca altını kapatıp yumurtanın beyazını ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz.
- Beşamel sosu her bir kabağın üstüne paylaştırıyoruz. Beşamel sorun üstüne yumurtanın sarısını sürüp en üste de kaşar peynirini paylaştırıyoruz.
- 200 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
0 comments:
Yorum Gönder
Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...