31 Mart 2013 Pazar

Kabak Ograten


 Kabağın en sevdiğim yemeklerinden biri bence. Benim yaptığım tarif Sofra Dergisi'nin tarifi ve sevilerek tüketiliyor. Bu tarife tat veren kısım beşamel sos içine katılan yumurtanın beyazı bence.  Tarife gelince;

Malzemeler:

  1. 4 adet kabak (iri olması tercih edilir)
  2. 200 gram kıyma
  3. 1 adet soğan
  4. 4-5 dal maydanoz
  5. tuz, karabiber
  6. 1 çorba kaşığı salça
  7. üzeri için kaşar peyniri
Beşamel sos için
  1. 1.5 çorba kaşığı un
  2. 1 su bardağı süt
  3. 1 yumurtanın beyazı (sarısı üstüne sürmek için ayrılacak)
  4. Tereyağ

Yapılışı:



  1. Kabakları uzunlamasına ortadan ikiye ayırıp içlerini çıkarıp buharda yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
  2. Kabaklar haşlanırken ayrı bir kapta doğranmış soğanı kavuruyoruz.
  3. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Kıyma kavrulunca tuz, karabiber ve doğranmış maydanozu ekliyoruz.
  5. Kabakları fırın kabına dizip içlerine kıymayı dolduruyoruz.
  6. Kıymayı kavurduğumuz tavaya 1 kaşık salçayı ekliyoruz . Salçayı kavurup 1 su bardağı sıcak su ekleyip hafif kaynatıp altını kapatıyoruz. Suyu fırın kabına kabakların kenarından döküyoruz.
  7. Tereyağını eritip unu ekliyoruz. Biraz sıvı yağ da ekleyebiliriz. Sütü ekleyip koyulaşınca altını kapatıp yumurtanın beyazını ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz.
  8.  Beşamel sosu her bir kabağın üstüne paylaştırıyoruz. Beşamel sorun üstüne yumurtanın sarısını sürüp en üste de kaşar peynirini paylaştırıyoruz.
  9. 200 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

0 comments:

Yorum Gönder

Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...