14 Nisan 2013 Pazar

Yeşil Bezelye Kızartması


Taze bezelyeler çıkmaya başladı. Bizim memlekette bir çok sebze haşlanıp kızartılarak tüketilir. Bu da onlardan biri.

Malzemeler:


  • 1/2 kg yeşil bezelye 
  • Bayat ekmek 
  • 1 yumurta 
  • tuz

Yapılışı:



  • Bezelyeyi temizliyoruz ve iyice  haşlıyoruz.
  • Bayat ekmekleri küçük küpler şeklinde doğruyoruz ve hafif ıslatarak yumuşatıyoruz.
  • Haşladığımız bezelyeleri doğrayıp ekmeklerin bulunduğu kaba bunu da ilave ediyoruz. 
  • Üzerine yumurtayı kırıp, tuzunu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • Teflon bir tavaya bunu düz bir şekilde yayıp altını üstünü iyice kızartıyoruz.
  • Her iki tarafını da kızarmak için benim tavamın düz kapağı var onu kullandım siz de düz bir tabak yardımıyla çevirebilirsiniz.
  • Afiyet olsun...


0 comments:

Yorum Gönder

Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...