Taze bezelyeler çıkmaya başladı. Bizim memlekette bir çok sebze haşlanıp kızartılarak tüketilir. Bu da onlardan biri.
Malzemeler:
- 1/2 kg yeşil bezelye
- Bayat ekmek
- 1 yumurta
- tuz
Yapılışı:
- Bezelyeyi temizliyoruz ve iyice haşlıyoruz.
- Bayat ekmekleri küçük küpler şeklinde doğruyoruz ve hafif ıslatarak yumuşatıyoruz.
- Haşladığımız bezelyeleri doğrayıp ekmeklerin bulunduğu kaba bunu da ilave ediyoruz.
- Üzerine yumurtayı kırıp, tuzunu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Teflon bir tavaya bunu düz bir şekilde yayıp altını üstünü iyice kızartıyoruz.
- Her iki tarafını da kızarmak için benim tavamın düz kapağı var onu kullandım siz de düz bir tabak yardımıyla çevirebilirsiniz.
- Afiyet olsun...
0 comments:
Yorum Gönder
Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...