14 Nisan 2013 Pazar

Minik Sütlü Tatlı

yalancı tavuk gögsü


     Bir arkadaşım cevizli, havuçlu bir kek tarifi istemişti benden. Yaptım ama nedense kek tatsız oldu. Öyle olunca ziyan olmasın diye bununla başka bir tatlı yapayım dedim. Ve karşınızda yalancı tavuk göğsü tatlısının kılık değiştirip pasta kılığına girdiği bu tatlı çıktı. Yiyenlerden tam puan aldığını söyleyebilirim:) Gelelim tarifimize...

Malzemeler:

  • Kalmış kek kırıntıları (sert kısmını kullanmadım iç kısmını elimle hafif parçaladım) 
Tavuk Göğsü için
  • 3 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 adet limon kabuğu

Yapılışı:


  • Tavuk göğsü için malzemelerimizi bir tencereye koyup karıştırarak pişiriyoruz. Koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz.
  • Tatlı koyacağımız kapların içini su ile çalkalıyoruz. Sonra üstüne tavuk göğsünden koyuyoruz.
  • Orta kısmına kek koyup üzerine tekrar tavuk göğsü koyuyoruz.
  • Sonra diğer kabımıza aynı işlemi uyguluyoruz (5 adet çıktı bu ölçü ile).
  • Dolaba koyup bekletiyoruz. Eğer ters çevirip ikram edecekseniz en az 1 gün dolapta bekletmeniz iyi olur.
  • Afiyet olsun...
Yalancı tavuk gögsü

0 comments:

Yorum Gönder

Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...