Kış henüz kendini göstermesede sebzelerini tüketmeye başladık artık. Kışın her hafta pişiyor ıspanak bizde sanırım. O nedenle de değişik şekillerde yapmaya çalışıyorum. Bu da severek tükettiğimiz bir tarif. Gelelim malzemelere:
- 1/2 kg ıspanak
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- sıvı yağ
- tuz
- 1,5 çorba kaşığı un,
- sıvıyag
- 1,5 su bardağı süt
- tuz
- karabiber
- rendelenmiş kaşar
- Öncelikle yıkayıp temizlediğimiz ıspanakları ince ince doğruyoruz.
- Soğanı ve havuçları küçük küçük doğrayıp kavuruyoruz.
- Doğradığımız ıspanakları ve tuzunu ekleyip kapağını kapatmadan kavuruyoruz.
- Ispanaklar pişerken bizde beşamel sosu hazırlıyoruz.
- Unu bir tencere alıp yağı ekliyoruz ve un kavrulunca sütü ekleyip karıştırarak pişiriyoruz. Karabiber ve tuzunu ilave edip altını kapatıyoruz.
- Kavrulan (varsa suyu çeken ) ıspanakları borcama alıp üzerine de beşamel sosu yayıyoruz.
- Son olarak rendelenmiş kaşarı üzerine serptikten sonra fırına sürüyoruz.
- 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Afiyet olsun...
0 comments:
Yorum Gönder
Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...