11 Kasım 2013 Pazartesi

İncirli Kayısılı Kurabiye


kurabiye, elma
İncirli, kayısılı kurabiyenin bence tadına göre mütevazi bir ismi var. Her bakımdan bomba gibi bir kurabiye. Hem besleyici hem de lezzetli. Kurabiyenin tarifini iş arkadaşım Feray'dan aldım. Çocuklar için çok besleyici ve güzel bir tarif gerçekten de söylediği gibi. Deneyin, beğeneceksiniz bence. Uzatmadan malzemelere geçeyim.

Malzemeler

Hamuru
  • 1 paket yumuşak margarin (demiş asıl tarifte ama ben 100 gr kadar tereyağı kullandım.)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 yumurta (beyazını ayırın dışında kullanacaksınız.)
  • 3 su bardağı kadar un (Un benim kullandığım yağ miktarına uygun belki daha fazla da kullanmanız gerekebilir eğer 1 paket yağ kullanırsanız.)
İç malzemesi
  • 2 adet elma (rendelenecek)
  • 5 kayısı kurusu
  • 5 incir kurusu
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm(çekirdeksiz)
  • 1 su bardağı toz şeker
Üstü için
  •  yumurtanın beyazı
  •  Çekilmiş fındık ya da ceviz
  • pekmez 
 Yapılışı:

  • Öncelikle içi hazırlıyoruz. 
  • Elmayı rendeleyin ve bir tencereye alın. 
  • Üzerine şekeri ve üzümleri ekleyin.
  • Kuru kayısı ve inciri küçük küpler şeklinde doğrayıp tencereye ilave edin.
  • Ocağa koyun ve kısık ateşte pişirin.
  • Piştikten sonra soğumaya bırakıp hamuru hazırlamaya başlayın.
  • Hamur için bir yoğurma kabına hamur malzemelerini koyup ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.
  • Hamurdan istediğiniz büyüklükte daireler yapıp iç malzemeyi içine yerleştirin.
  • Kapattığınız kurabiyenin üst kısmını yumurta akına batırıp sonrada çekilmiş fındığına batırın.
  • 180 derece fırında pişirin.
  • Fırından çıkınca biraz bekleyip her birinin üzerine bir çay kaşığı pekmez dökün.
  • Afiyet olsun....
kayısı, aşure

kurabiye






çocuk



katlama








0 comments:

Yorum Gönder

Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...