4 Mart 2014 Salı

Eti Puf






 Son akraba günümüzde annemin yaptığı eti puflar oldukça beğenildi. Çocuklarında bayılacağı bir tadı var. Oldukça da bereketli bir tarif. Bu ölçüler ile 30 adet çıkıyor yaklaşık. Kek için verdiğim ölçüler yerine kullandığınız herhangi bir pandispanya tarifiniz varsa onu da kullanabilirsiniz. Ya da kakaolu olarak da yapabilirsiniz tarifi. Evet gelelim detaylara:

Malzemeler:

Kek için
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2  su bardağı un 
Üstü için
  • 2 paket krem şanti
  • 1 paket creme ole (Dr  oetker marka)
  • 2 bardak süt
Yapılışı:
  • Şeker ile yumurtaları iyice çırpın. 
  • Diğer malzemeleri de ekleyip düşük ayarda karıştırın.
  • Fırın tepsisine kek harcını iyice yayın (Yağlı kağıt sermeyi unutmayın tepsiye)
  • 170 derecede pişirin. 
  • Sonra su bardağı yardımı ile daireler şeklinde kesin.
  • Bu ölçü ile yaklaşık 30 adet çıkıyor.
  • Kalan parçaları rondodan geçirin.
  • Üstü için verilen malzemeleri karıştırıp iyice çırpın.
  • Kestiğiniz daireleri şeklindeki keklerin üzerine hazırladığınız karışımdan bir kaşık koyup sonra da kek kırıntılarına bulayın.
  • Arzu ederseniz kek kırıntılarının içine bir avuç kadar çekilmiş fındıkta ilave edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun...




0 comments:

Yorum Gönder

Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...