Ne yazık ki bir süredir pek yazamıyorum ama epey biriken ve beklenen tarif var:) Bu da onlarda biri. Fincanda ve normal ocağınızda pişirilen bu kek gerçekten sünger gibi. Az kişi iseniz, çeşitli sebeplerle fazla miktarda kek pişirmek istemiyorsanız, malzemeniz az ise ya da fırınınız yoksa bu kek size göre. Ben bu tarifi instagramda maideasan isimli bir kullanıcı da gördüm. Sunumu da çok şık idi. Gelelim tarifimize:
Malzemeler:
- 1 yumurta
- 1/2 su bardağı portakal suyu (Orijinal tarifte yarım su bardağı süt vardı, ben böyle tercih ettim.)
- 1.5 çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1/2 su bardağı çekilmiş fındık ya da ceviz
- portakal kabuğu rendesi
- 1/2 çay kaşığı karbonat
Yapılışı:
- Yumurta ile şekeri iyice çırpın.
- Sonra kalan malzemeleri ekleyip düşük ayarda çırpmaya devam edin.
- Fincanları yağlayın. Çay fincanı, neskafe fincanı olur tercih sizin (Ancak çok kalın olmasın. Değişik kalınlıklarda fincanlara koymuştum. Kalın olan daha az kabardı ).
- Kek harcını fincanın yarısını geçmeyecek şekilde fincanlara paylaştırın(ağzına kadar kabarıyor).
- Fincanları bir tencere koyun ve tencereye, fincanların yarısına gelecek şekilde ılık su ilave edin.
- Tencereyi ocağa koyun ve su kaynayıncaya kadar ağzını açık tutun. Kaynamaya başlayınca önce ocağın altını kısın sonra da tencerenin ağzını kapatın ve 20-25 dakika kadar hiç açmadan pişirin.
- Kapak cam olursa daha iyi oluyor kabarmasını takip etmeniz de kolaylaşıyor. Bu nedenle ben pilav tenceresini tercih ettim.
- Piştikten sonra altını kapatın ve 15 dakika kadar kapağı açmadan bekleyin. Sonrasında bıçak ile hafifçe kenarlarına dokunup nazikçe çıkarın. Üzerini çikolatalı sos ile süsleyip ya da sade şekilde servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
0 comments:
Yorum Gönder
Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...