Herkese merhaba,
Karlı bir kaç günü geride bıraktığımız şu günlerde harika bir tarif. Annem yaptı ben yazdım. Büyüdüğünde Şimalciğim yapmak isterse anneannesinin tarifi ile yapabilecek. Gelelim malzemelere..
Malzemeler:
- 1 kg hamsi (kılçıkları ayıklanacak)
- 2 su bardağı pirinç
- 1 demet maydanoz
- 1 tane havuç (rendelenmiş)
- kuş üzümü
- karabiber
- 3 adet soğan
- kuru nane
- sıvı yağ
- tuz
Yapılışı:
- Pirinci yıkayıp süzün. Sonra bir tencerede 3 bardak kadar suyu kaynatın. Kaynayan suya pirinci ilave edin ve pişmesini bekleyin.
- Bu arada maydanozları ve soğanları doğrayın.
- İçli tavayı yapacağınız tavayı yağlayın. Sonra da hamsileri iç kısımlar altta gelecek şekilde tavaya aşağıdaki fotoğraftaki şekilde dizin.
- Pirinci kontrol edin pişmiş işse suyunu süzün.
- Ayrı bir tencerede soğanı kavurun. Rendelenmiş havucu da ekleyin, kavurmaya devam edin.
- Süzdüğünüz pirinci, ekledikten sonra baharatları ve tuzu ekleyin. Kavurun biraz daha. Altını kapatmadan önce de maydanozu da ekleyin, bir karıştırıp altını kapatın.
- Dizdiğiniz balıkların üzerine karışımı yayın, hafifte kaşıkla bastırarak düzeltin.
- Üst kısma balıkları dizerken iç kısmı üste gelecek şekilde dizin.
- Sonra ocakta pişirin. Altı pişince çevirip diğer tarafını da kızartın. (Balık tavası ile pişirirseniz uygun kapağı olduğundan çevirmeniz kolay olur, yoksa da düz, büyük bir porselen tabak yardımı ile çevirebilirsiniz.)
- Afiyet olsun.
0 comments:
Yorum Gönder
Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...