10 Ocak 2015 Cumartesi

İçli Tava (Hamsili Pilav)

Herkese merhaba,
Karlı bir kaç günü geride bıraktığımız şu günlerde harika bir tarif. Annem yaptı ben yazdım. Büyüdüğünde Şimalciğim yapmak isterse anneannesinin tarifi ile yapabilecek. Gelelim malzemelere..

Malzemeler:

  • 1 kg hamsi (kılçıkları ayıklanacak)
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tane havuç (rendelenmiş)
  • kuş üzümü
  • karabiber
  • 3 adet soğan
  • kuru nane 
  • sıvı yağ
  • tuz

Yapılışı:

  • Pirinci yıkayıp süzün. Sonra bir tencerede 3 bardak kadar suyu kaynatın. Kaynayan suya pirinci ilave edin ve pişmesini bekleyin. 
  • Bu arada maydanozları ve soğanları doğrayın.
  • İçli tavayı yapacağınız tavayı yağlayın. Sonra da hamsileri iç kısımlar altta gelecek şekilde tavaya aşağıdaki fotoğraftaki şekilde dizin.
  • Pirinci kontrol edin pişmiş işse suyunu süzün. 
  • Ayrı bir tencerede soğanı kavurun. Rendelenmiş havucu da ekleyin, kavurmaya devam edin.
  • Süzdüğünüz pirinci, ekledikten sonra baharatları ve tuzu ekleyin. Kavurun biraz daha. Altını kapatmadan önce de maydanozu da ekleyin, bir karıştırıp altını kapatın. 
  • Dizdiğiniz balıkların üzerine karışımı yayın, hafifte kaşıkla bastırarak düzeltin.
  • Üst kısma balıkları dizerken  iç kısmı üste gelecek şekilde dizin. 
  • Sonra ocakta pişirin. Altı pişince çevirip diğer tarafını da kızartın. (Balık tavası ile pişirirseniz uygun kapağı olduğundan çevirmeniz kolay olur, yoksa da düz, büyük bir porselen tabak yardımı ile çevirebilirsiniz.)
  • Afiyet olsun.




maydanoz

soğan

hamsi

hamsi

iç pilav

iç pilav

balık dizimi

pişmiş



0 comments:

Yorum Gönder

Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...