29 Mart 2015 Pazar

Kıbrıs Tatlısı




Şerbetli tatlılar
Kıbrıs Tatlısı

tatlı



   
     Baharın sıcağıyla olmasada çiçeğiyle, böceğiyle kendini hissettirmeye başladığı bir günden herkese merhaba,
     Madem ki bahar geliyor, günler uzuyor, biz de bu güzel günleri tatlı bir tarifle güzelleştirelim.Tarif "nefis yemek tarifleri " sitesine ait. Şerbetli tatlılardan pek hoşlanmayan biriyim. Ama bu tatlı gerçekten hafif ve lezzetli oluyor. İçindeki galeta unu ve çekilmiş ceviz sayesinde ağzınızda eriyip giden bir lezzetle buluşuyorsunuz. Denemeyenlere şiddetle tavsiye ederim. Gelelim yapılışına:

Malzemeler:

Şerbeti için:
  • 1.5  su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket vanilya
Keki için:
  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı ceviz (Ben biraz çiğ badem, fındık ve ceviz karışımı kullandım)
Kreması için:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Yapılışı:

  • Vanilya dışındaki şerbet malzemeleri bir tencereye alıp kaynatıyoruz. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra vanilyayı ekleyip tenceremizin altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  • Keki için öncelikle 3 yumurta ile şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz. 
  • Sıvı yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz. 
  • Ardından galeta unu, hindistan cevizi ve 1 su bardağı cevizimizi de ilave edip en düşük ayarda karıştırıyoruz (biraz katı bir hamur oluyor).
  • Kare borcamı yağlayıp karışımı borcama güzelce yayıyoruz.
  • 160 derece de yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz. 
  • Fırından çıkardığımız kekin üzerine soğuyan şerbeti döküyoruz.
  • Krem şanti dışındaki diğer krema malzemelerini bir tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz. Pişen kremanın üzerine krem şantiyi döküp mikser ile güzelce çırpıyoruz.
  • Hazırladığımız kremayı kekin üzerine düzgün bir şekilde yayıyoruz. Üzerine hindistan cevizi ya da başka bir malzeme ile süsleyebilirsiniz. Ben fındık tercih ettim.
  • Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun...

0 comments:

Yorum Gönder

Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...