Evet yine bir irmik tatlısı tarifimiz var. Yaz aylarının vazgeçilmezi dondurma ile servis edildiği içinde ayrıca güzel bir tarif bence.Denemek isteyenler için tarifimiz:
Malzemeler:
- 1 su bardağından bir parmak eksik irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 çorba kaşığı tereyağ ve sıvıyağ (az gelirse miktar artırılabilir)
- 1 su bardağı süt
- Dondurma (Carte d'or meyve şöleni kullandım)
- Çekilmiş fındık
- Öncelikle süt ile şekeri(şekerden 2 çorba kaşığı ayırın) bir tencereye alıp karıştırıp ocağı açıyoruz.
- Ayrı bir kapta tereyağı ve sıvı yağı eritiyoruz ve içine irmiği ekleyip iyice kavuruyoruz.
- İrmik kavrulunca 2 çorba kaşığı kadar çekilmiş fındığı da ekliyoruz. Sonra da yavaş yavaş kaynamış olan sütü ilave ediyoruz.
- Karıştırıp altını kısıp (pilav gibi) suyunu çekip demlenmeye bırakıyoruz.
- Ara sıra dibini tutmasın diye karıştırmayı unutmuyoruz.
- Suyunu çekince altını kapatıp 2 çorba kaşığı kadar şekeri üzerine serpiyoruz.
- Sonra tencerenin ağzını kapatıp sıcağı ile şekerin erimesi için bekliyoruz.
- Ilımaya bırakıyoruz ama ara da karıştırmayı ihmal etmiyoruz.
0 comments:
Yorum Gönder
Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...