Bu tarif sevgili arkadaşım Arzu'ya ait. Onlara gittiğimizde biz yedik beğendik o zamandır da yapıyoruz. Kolay, lezzetli bir tarif. Gelelim malzemelere:
- 1 kg tavuk pirzola
- 2 adet patates
- 1 adet havuç
- 4-5 adet yeşil biber
- 4-5 adet kırmızı biber (yoktu eklemedim ben ama varsa ekleyin çok lezzet veriyor )
- 1 adet kabak
- 1 paket krema
- tuz,karabiber,sıvı yağ
Yapılışı:
- Öncelikle tavukları yıkayıp suyunu süzüyoruz. Sonra karabiber ve tuz ile ovup yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip 200 derecede pişiyoruz.
- Tavuklar pişerken tüm sebzeleri uzun ve ince olacak şekilde kesiyoruz.
- Sonra teflon bir tavaya az bir sıvı yağ koyup öncelikle havuçları ve biberleri sonra da diğer sebzeleri ekleyip kızartıyoruz. Tuzunu da ekliyoruz.
- Sebzelerin iyice pişmesi için tavanızın kabağını kapatıp arada karıştırarak pişmesini sağlayın.
- Pişince son olarak kremayı ekleyip 2-3 kez karıştırıp kapatıyoruz.
- Bu karışımı fırında kızaran pirzolaların üzerine paylaştırıyoruz.
- Servise hazır. Afiyet olsun.
Not: Ben evde olmadığı için krema eklemedim bu şekilde de güzel oluyor. Ayrıca bu tarifte bence kesinlikle havuç olmalı. Sebzeye tat veriyor.
0 comments:
Yorum Gönder
Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...