Herkese güzel,sağlıklı mutlu bayramlar diliyorum. Bayram için şerbetli olmayan bir tarifimiz var:
Malzemeler:
Muhallebi için
- 1 litre süt (yarım çay bardağını kremşantiyi çırparken kullanmak için ayırın)
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 3 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
- 300 gr yaş kadayıf
- 1 çay bardağı çekilmiş fındık ya da ceviz
- 1/2 çay bardağı şeker
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Öncelikle aldığınız kadayıfı buzlukta yarım saat kadar bekletin hatta vaktiniz varsa bir saat. Böylece parçalara ayırması kolaylaşacaktır.
- Yarım çay bardağı süt ile krem şantiyi çırpın ve dolaba kaldırın.
- Vanilya hariç kalan malzemeleri bir tencere koyup karıştırarak pişirin ve vanilyasını ekleyip altını kapatın. Piştikten sonra arada karıştırarak soğutun(Kıvamı çok koyu olmuyor).
- Buzluktan çıkardığınız kadayıfı ince ince kesin.
- Derin başka bir kaba sıvı yağı, kadayıfı ve şekeri ekleyin. Fındıkları da ekleyip kızarıncaya kadar pişirin.
- Dolapta bekletiğiniz krem şantiyi de pişirip soğuttuğunuz muhallebiye ekleyip çırpın.
- Servis için kare borcamda kullanabilirsiniz ya da benim tercih ettiğim gibi bardak kullanabilirsiniz.
- Kabınızı ıslatın suyunu akıtın. Altta kadayıf araya muhallebi ve yine üstte kadayıf olacak şekilde kaplara bölüştürün. Bu miktar ile ben 7 bardak elde ettim.
- Dolapta en az 3-4 saat bekleyip servis ediniz.
- Afiyet olsun.
0 comments:
Yorum Gönder
Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...