7 Ağustos 2013 Çarşamba

Bardakta Kadayıflı Muhallebi



      Herkese güzel,sağlıklı mutlu bayramlar diliyorum. Bayram için şerbetli olmayan bir tarifimiz var:
Malzemeler:
Muhallebi için
  • 1 litre süt (yarım çay bardağını kremşantiyi çırparken kullanmak için ayırın)
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti
Kadayıf kısmı için:
  • 300 gr yaş kadayıf
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık ya da ceviz
  • 1/2 çay bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:

  • Öncelikle aldığınız kadayıfı buzlukta yarım saat kadar bekletin hatta vaktiniz varsa bir saat. Böylece parçalara ayırması kolaylaşacaktır.
  • Yarım çay bardağı süt ile krem şantiyi çırpın ve dolaba kaldırın.
  • Vanilya hariç  kalan malzemeleri bir tencere koyup karıştırarak pişirin ve vanilyasını ekleyip altını kapatın. Piştikten sonra arada karıştırarak soğutun(Kıvamı çok koyu olmuyor).
  • Buzluktan çıkardığınız kadayıfı ince ince kesin.
  • Derin başka bir kaba sıvı yağı, kadayıfı ve şekeri ekleyin. Fındıkları da ekleyip kızarıncaya kadar pişirin.
  • Dolapta bekletiğiniz krem şantiyi de pişirip soğuttuğunuz muhallebiye ekleyip çırpın.
  • Servis için kare borcamda kullanabilirsiniz ya da benim tercih ettiğim gibi bardak kullanabilirsiniz.
  • Kabınızı ıslatın suyunu akıtın. Altta kadayıf araya muhallebi ve yine üstte kadayıf olacak şekilde kaplara bölüştürün. Bu miktar ile ben 7 bardak elde ettim.
  • Dolapta en az 3-4 saat bekleyip servis ediniz.
  • Afiyet olsun.

0 comments:

Yorum Gönder

Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...