29 Eylül 2013 Pazar

Kıymalı ve Patlıcanlı Pide

patlıcanlı pide


Son zamanlarda pazarda olan sebzeler yavaş yavaş değişmeye başlasa da benim aldıklarım sabit. Böyle olunca da evde hep aynı şeyleri pişirmekten ben bıkıyorum. E tabi evdekilerde yemekten. Patlıcan, domates son demlerini yaşarken, çok sevdiğim bu sebzeleri nasıl sunsam diye düşünüp bu pideyi yapmaya karar kıldım. Sonuç gayet başarılı:) Gelelim nasıl yaptığımıza:
Malzemeler
Hamuru için
  • 3 su bardağı elenmiş un (1 bardağını ayırın)
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kuru instant maya
  • yarım su bardağı ılık süt
  • yarım su bardağı ılık su (kullanmanıza gerek kalmayabilir ama hazır dursun)
iç malzemesi
  • 2 adet patlıcan
  • 150 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 2 adet biber
Yapılışına gelince, öncelikle hamuru hazırlıyoruz.
  • Elenmiş unun 2 su bardağını hamuru yoğuracağınız kaba alın. Üzerine mayayı, şekeri, tuzu ekleyip elinizle iyice karışmasını sağlayın.
  • Sıvı yağ ekleyip yoğurmaya başlayın. Sonra yavaş yavaş ılık sütü ekleyin. Hamur toparlanıncaya kadar  ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz. Eklediğiniz süt fazla gelirse elenmiş undan ilave ediniz. 
  • Şayet ununuz fazla gelirse de ılık sudan ekleyiniz. hazırladığım bu hamurdan 3 orta boy pide çıktı ve su da un da ilave etmeme gerek kalmadı.
  • Hamur yoğrulma işlemi tamamlanınca üstünü bir bezle örtüp kenara kaldırın ki mayalansın.
 Bu arada siz de içi hazırlayamaya başlayabilirsiniz. 
  • Öncelikle soğanı ince ince doğrayın. Yağ ilave ettiğiniz tava da kavurmaya başlayın. Biberleri ince ince kıyıp ilave edin.
  • Patlıcanları çok ince küpler halinde doğrayın. Ve tuzlu suda bekletin acısının çıkması için. Aslında bu işlemi maya yoğurmaya başlamadan önce yaparsanız zaman kazanırsınız.
  • Sonra patlıcanları tavanıza ilave edin. Arada karıştırarak pişirmeye devam edin. Sonra kıymaları da ilave edip pişirmeye devam edin.
  • Son olarak ince küp küp doğranmış domatesleri ilave edin. Tuzunu, isteğe göre karabiberini ilave edip bir süre daha pişirip altını kapatın.
Şimdi malzemelerimizi buluşturma zamanı. Hamuru istediğiniz büyüklükte bezelere ayırınız. Sonra her bezeyi elips şeklinde açıp kenarlarını kıvırarak pide şekli verin. Kenarlarını iyice kıvırın ki açılmasın pişerken. İçine malzemeyi doldurup 200 derece fırında pişiriniz. Fırından çıkardığınız pidenin kenarlarına tereyağ sürüp servis ediniz.  Afiyet olsun...

0 comments:

Yorum Gönder

Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...