10 Ekim 2013 Perşembe

Vişneli cheesecake

Sevgili arkadaşım Sibel'in doğum günü için yaptığım vişneli cheesecake tarifini vereceğim. Yiyenlerden tam not aldı. Denemek isteyenler için tarifimiz aşağıda:
Malzemeler:
Tabanı için
  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 100 gram tereyağ (eritilip soğutulmuş)
  • 1/2 su bardağı çekilmiş çiğ badem (fındıkta olabilir)
Üst kısmı için
  • 1 paket labne peyniri (200 gram)
  • 2 bardak yoğurt (süzme yoğurt olması lazım aslında olmadığı için ben 2 bardak yoğurt alıp süzme torbası ile süzdüm.)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 limon kabuğu rendesi
Vişneli kısım için
  • 1 paket vişneli jöle (droetker kullandım)
  • vişne reçeli
  • 2.5 çay bardağı sıcak su
Yapılışına gelince,

  • Öncelikle tabanımızı hazırlayalım. Bunun için bisküvileri rondoda çekiyoruz.Bademleri de ekliyoruz.
  • Eritip soğuttuğumuz tereyağını da karışıma ilave ediyoruz. İyice karışmasını sağlayıp, elde ettiğimiz karışımı kelepçeli bir kabın tabanına iyice bastırarak yayıyoruz.
  • İç kısmı için ise, önce 2 yumurta ile şekeri iyice krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz. Sonra rendelenmiş limon kabuğunu, labne peynirini, süzme yoğurdumuzu ve nişastayı ekliyoruz. 
  • Düşük ayarda karıştırıp sonrasında kelepçeli kaptaki karışımın üstüne yayıp 180 derece de pişiriyoruz. 
  • Bu arada üstü için 2.5 çay bardağı sıcak suyun içine jelimizi ilave edip eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
  • Sonra vişne reçeli (ya da hoşafı fark etmez) istediğiniz miktarda kısmını rondodan geçirip bu karışıma ilave edin. İsterseniz bütün vişne de ilave edebilirsiniz. 
  • Fırından çıkardığınız cheesecake i biraz ılımasını bekleyip hazırladığınız vişneli karışımı üstüne yayın.
  • Vişneli karışım sıvı bir şekilde ama dolapta bekleyince donacak merak etmeyin. 
  • Bir gece bekletin buzdolabında ve sonraki gün servis edin.
  • Afiyet olsun...

0 comments:

Yorum Gönder

Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...