Malzemeler:
Tabanı için
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 100 gram tereyağ (eritilip soğutulmuş)
- 1/2 su bardağı çekilmiş çiğ badem (fındıkta olabilir)
- 1 paket labne peyniri (200 gram)
- 2 bardak yoğurt (süzme yoğurt olması lazım aslında olmadığı için ben 2 bardak yoğurt alıp süzme torbası ile süzdüm.)
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket vişneli jöle (droetker kullandım)
- vişne reçeli
- 2.5 çay bardağı sıcak su
- Öncelikle tabanımızı hazırlayalım. Bunun için bisküvileri rondoda çekiyoruz.Bademleri de ekliyoruz.
- Eritip soğuttuğumuz tereyağını da karışıma ilave ediyoruz. İyice karışmasını sağlayıp, elde ettiğimiz karışımı kelepçeli bir kabın tabanına iyice bastırarak yayıyoruz.
- İç kısmı için ise, önce 2 yumurta ile şekeri iyice krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz. Sonra rendelenmiş limon kabuğunu, labne peynirini, süzme yoğurdumuzu ve nişastayı ekliyoruz.
- Düşük ayarda karıştırıp sonrasında kelepçeli kaptaki karışımın üstüne yayıp 180 derece de pişiriyoruz.
- Bu arada üstü için 2.5 çay bardağı sıcak suyun içine jelimizi ilave edip eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
- Sonra vişne reçeli (ya da hoşafı fark etmez) istediğiniz miktarda kısmını rondodan geçirip bu karışıma ilave edin. İsterseniz bütün vişne de ilave edebilirsiniz.
- Fırından çıkardığınız cheesecake i biraz ılımasını bekleyip hazırladığınız vişneli karışımı üstüne yayın.
- Vişneli karışım sıvı bir şekilde ama dolapta bekleyince donacak merak etmeyin.
- Bir gece bekletin buzdolabında ve sonraki gün servis edin.
- Afiyet olsun...
0 comments:
Yorum Gönder
Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...