14 Aralık 2013 Cumartesi

Elmalı Crumble


#blogfırtınası esmeye devam ediyor yetişebilene aşk olsun. Bu arada kim kimden etkilendi dikkat etmedim ama başka yerde de #yemekfirtinasi estirenler varmış. Kolay gelsin. Fırtına demişken fırtınalı ve karanlık bir geceydi. Biz evde oturuyorduk ve canımız tatlı çekti ancak bir sorun vardı.Fırtına dışarı çıkmamıza müsade etmiyordu. Bu nedenle elimizdeki malzemelerle, hızlı bir şekilde nasıl bir tatlı yaparız diye bir araştırma yaptım ve karşınızda Elmalı Crumble. Crumble ne ola ki diyenler için birtatbirkoku.com adlı site de gayet güzel toparlanmış bilgi var. Ve orada verilen bilgiye göre aynı miktarda şeker tereyağ ve un kabaca yoğurulup elde ediliyor. Bilmediğim bir tat olduğu için çok fazla yapmak istemedim. O nedenle küçük borcamın kabağına yaptım. Kullandığım malzemelere gelince 
        Crumble için:
  • 50 gram kadar tereyağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2-3 yemek kaşığı çekilmiş fındık
  • 1/2 çay kaşığı tuz
      Meyveli kısım için

  • 1 adet elma (soyup doğrayın)
  • 1 kaşık şeker
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • limon(elmaların kararmasını engellemek için üzerlerine sıkın)
  • vanilya(çok az miktarda)
Yapılışı:
  • Öncelikle elmaları soyup küçük yapraklar şeklinde dilimleyip fırın kabımıza yerleştiriyoruz.
  • Üzerine şeker, tarçın ,limon suyu ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
  • Crumble için ise tüm malzemeleri karıştırıp topak topak bir hamur elde ediyoruz.
  • Bu malzemeyi güzelye meyveli karışımın üzerine yayıyoruz.
  • Sonra da 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Ilık servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun...


0 comments:

Yorum Gönder

Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...