21 Aralık 2013 Cumartesi

Kedi dili pastası


puding, tavuk gögsü

Merhaba yeniden,
Evet ne zamandır görünüşü hoşuma gittiği için bu şekilde bir tatlı yapmayı planlıyordum. Kısmet düne imiş sonunda yaptım. Biraz uydurma oldu ama tadı güzeldi. Bence siz de sevdiğiniz bir şekilde içini yapabilirsiniz. Benim tarifimde iki kısım vardı. Bir altta yalancı tavuk göğsü , üstte ise bitter çikolatalı puding. Değişik meyveli jöleler ile yapılabilir üstü. Tarifimize gelince, öncelikle malzemeleri sıralayalım.

Malzemeler

  • 1 paket kedi dili 
  • 1 paket bitter çikolatalı puding
  • 2.5 su bardağı süt (pudingi hazırlamak için)
  • 1 bardak kadar süt (kedi dilini ıslatmak için)
Tavuk göğsü içi malzemeler:
  • 3 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • limon kabuğu rendesi

Yapılışı:

  • Bu tarif için kelepçeli 26 cm bir kalıp kullandım. Önce geniş bir kaba 1 bardak sütü koyuyoruz.
  • Kedi dilini alıp tam ortadan ikiye bölüyoruz. Hafif ıslatıyoruz ve kırık kısımlar tabana gelecek şekilde yan yana diziyoruz. Dizme işlemini tamamlayınca öncelikle tavuk göğsünü hazırlıyoruz. Tavuk göğsü için yazdığımız malzemeleri bir tencere koyup kaynayıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  • Pişen tavuk göğsünü hazırladığımız kalıbımıza döküyoruz.
  • Tavuk göğsünün üzerine yine istediğimiz şekilde süt ile ıslatılmış olan kedi dilini döşüyoruz.
  • Pudingi de üzerindeki tarif ile pişiriyoruz. Piştikten sonra bir 10 dakika arada karıştırarak soğutuyoruz ki üstü kaymak bağlamasın.
  • Sonra onu da kalıba döküyoruz.
  • Üstünü memleketimin güzide fındığı ile süslüyoruz.
  • Buzdolabında en az 4-5 saat soğutuyoruz.
  • Sunum öncesi özenle kalıbımızı açıp servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun...

tavuk göğsüpuding

0 comments:

Yorum Gönder

Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...