28 Temmuz 2017 Cuma

İstanbul Hollanda Konsolosluğu'nda yapılacak işlemler

Uzun süreli oturum izni için ön başvurum kabul edilmiş, şimdi ailemin başvurusu ile beraber Hollanda konsolosluğundan randevu almam gerekiyor. Bunun için şu sayfadan bu link vasıtasıyla randevu almanız gerekiyor. Giderken size mail ile gönderilen MVV Başvuru Formunu doldurmanız gerekiyor. Formu prezi deki 5. aşamadaki açıklamalara göre doldurmam gerekiyormuş. Konsolosluktan randevuyu aşağıdaki link vasıtasıyla aldım.

Ailemin başvurusu benimkinden daha sonra geldiği için ben arada randevu alıp bekledim. Randevu tarihi yaklaşıp belgeler gelmeyince  de randevu tarihini değiştirdim ki çok beklemeyeyim. Belgeler geldiğinde randevumuz vardı ama arada girip kontrol ettim ve gördüm ki benim aldığım tarihten daha öncesindeki günler de açılmış ve böylece randevumuzu daha erken bir tarihe aldım.
Sabah erken saatlerde olan randevumuza gittik, eğer belgeleriniz tam ise 15-20 dakikada bitiyor işiniz. Ben MVV-study seçeneğinden aldım randevumuzu ve aşağıdaki belgeleri teslim ettik konsolosluğa:
  • Pasaportlar,
  • Pasaport fotokopileri,
  • Evlenme Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden  alıp kaymakamlıkta apostil yaptırıyorsunuz.)
  • Çocuklar için uluslararası doğum belgesi (Bu da evlenme kayıt örneği ile aynı şekilde alınıyor nüfus müdürlüğünden)
  • Vize için uygun şekilde çektirilmiş 2 adet fotoğraf (her birimiz için)
  • MVV başvuru formu (herkes için bir tane doldurulmuş)
Parmak izlerimiz alındı ve işimiz bitti. 4 iş günü sonrasında da teslim alacağız. İsterseniz kargo ile de gönderiyorlarmış ama biz gecikme olmaması için kendimiz almayı tercih ettik. Aşağıdaki belgelerden durumunuza uygun olanları yanınızda götürmeniz gerekiyor. Bana gelen maili tam olarak ekliyorum belki bekarsınız, belki 15 yaşından büyük çocuğunuz var, farklı durumlarda farklı belgeler gerekiyor. Zaten size benzer bir mail gelecek ama belgeler gelmeden önce fikir sahibi olursanız bazılarını hazırlamak için beklemezsiniz. Mesela doğum belgesi ve evlenme kayıt örneği gibi. Şimdiden işlerinizde kolaylıklar dilerim.

Konsolosluğa beraberinizde getirmeniz gereken belgeler:

Es ya da partner için mvv vize alacak olanlar;
- Randevunuzu MVV-long stay Turkish Nationals seceneginden alabilirsiniz.
-  Pasaport, (geçerlilik süresi en az 6 aylık olmalıdır), ilk veriliş tarihi  itibariyle 10 yılını doldurmuş pasaportlara işlem yapılmamaktadır.
-  Evli olanlar için: evlenme kayıt örneği (B formu)ve fotokopisi (Türkiye’de evlendiyseniz, nüfus müdürlüğünden alabilirsiniz).
-  Eşinizin /Partnerinizin Hollanda ve (varsa) Türk pasaportunun ön ve arka sayfalarının fotokopileri, Hollanda vatandaşlığı yok ise (süresi geçerli olan) oturum belgesinin ön ve arka sayfalarının fotokopileri.
-  Bekâr olanlar için: tercümesi yapılmış, noter onaylı ve apostil damgası olan nüfus kayıt örneği (kaymakamlıktan temin edebilirsiniz)
-  Her başvuru için, 1 adet MVV başvuru formu doldurulmalıdır (başvuru formları konsolosluğumuzda mevcuttur, bu formu web sitemizden de indirebilirsiniz:
-  Son halinizi yansıtan ( son 6 ay içerisinde çekilmiş) 2 adet vesikalık fotoğraf
- pasaportunuzun fotokopisi
Öğrenci iseniz veya iş sebebi ile gidecekseniz;
- Randevunuzu MVV-study seçeneğinden alabilirsiniz.
-  Pasaport, (geçerlilik süresi en az 6 aylık olmalıdır), ilk veriliş tarihi  itibariyle 10 yılını doldurmuş pasaportlara işlem yapılmamaktadır.
-  Her başvuru için, 1 adet MVV başvuru formu doldurulmalıdır(başvuru formları konsolosluğumuzda mevcuttur, bu formu web sitemizden de indirebilirsiniz:
-  Son halinizi yansıtan ( son 6 ay içerisinde ) çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf (detaylar icin bkz: https://www.government.nl/documents/leaflets/2015/01/21/photomatrix-guidelines-2007)
-pasaportunuzun fotokopisi
Reşit olmayan çocuğun anne/baba yanında ikameti
-  Pasaport, (geçerlilik süresi en az 6 aylık olmalıdır), ilk veriliş tarihi  itibariyle 10 yılını doldurmuş pasaportlara işlem yapılmamaktadır.
-  Ebeveynin Hollanda pasaportu fotokopisi (tüm yazılı ve damgalı sayfalar) / oturum kartı fotokopisi;
-  6 aydan eski tarihli olmayan orijinal uluslararası doğum belgesi (Formul A) ve fotokopisi;
-  Ebeveynleri evli olanlar için, evlenme kayıt örneği (B formu)ve fotokopisi (nüfus müdürlüğünden alabilirsiniz).
-  Eğer ebeveyniniz resmi nikâhlı değil ise veya başka bir ilişki/evlilik sonucu doğduysanız ebeveynin velayetiniz ile ilgili mahkeme kararını ibraz etmeniz gerekir. Eğer resmiyeti olmayan birliktelik sonucu doğduysanız, Türkiye’de kalan anne/babadan muvafakatname ibraz etmeniz gerekir. Bu belgenin yeminli tercümana tercüme ettirilmiş, (noter onaylı) ve kaymakamlık tarafından tasdik edilmiş (apostil damgalı) olması gerekir.
- Eğer 15 yaş ve üstü iseniz:
- Bekar olduğunuza dair, 6 aydan eski tarihli olmayan, yeminli tercüman tarafından tercüme edilmiş ve kaymakamlık tarafından tasdik edilmiş ve apostil damgası olan orijinal nüfus kayıt örneği
- Kendi çocuklarınız üzerinde artık velayetinizin veya bakımla hükümlü olmadığını gösteren imzalı, tercüme edilmiş beyan (Bu beyan Konsoloslukta doldurulacaktır)
-  Her başvuru için, 1 adet MVV başvuru formu doldurulmalıdır (başvuru formları konsolosluğumuzda mevcuttur, bu formu web sitemizden de indirebilirsiniz:
-  Son halinizi yansıtan (son 6 ay içerisinde ) çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf (detaylar icin bkz: https://www.government.nl/documents/leaflets/2015/01/21/photomatrix-guidelines-2007)
-pasaportunuzun fotokopisi
Gerektiğinde, Konsolosluk ek belge istemeye ve IND (Hollanda Göçmenlik Ofisi) tarafından verilen sonucun tekrar incelenmesini talep etme, bunun için dosyanızı IND’ye gönderme hakkına sahiptir.
Oturum vizeniz başvurduğunuz gün itibariyle 3 aylık olarak verilmektedir. Onayınızın çıktığı tarihten itibaren üç ay içerisinde vizenizi almanız gerekmektedir.
Hollanda'ya giriş yaptıktan sonra, en geç iki hafta içerisinde  bulunduğunuz bölgenin belediyesinde bulunan Hollanda Göçmenlik Ofisi IND gişesinde, kaydınızı yaptırıp oturum kartınızı almanız gerekmektedir.

6 yorum:

  1. Merhaba, mvv vizenizin onayını başvurunuzdan kaç gün sonra aldınız hatırlıyor musunuz?
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Hatırladığım kadarıyla benim başvuru sonucum çok kısa süre de geldi ama ne yazık ki ailemin onayı geçikti. Hatta oradan bir iletişim numarası alıp konuştum işleri hızlandırmak için. Siz tek gidiyorsanız uzun süreceğini sanmam.

    YanıtlaSil
  3. Sizden bir fikir almak istiyorum eşim 1987 hollanda dogumlu 1992 de turkiyeye temelli dönüş yapmışlar hollandada 5tane abisi bulunmakta eşimde mvv başvurusu yapacak bunun için gerekli belgeler hazir ama konsoloslukta ne konuşması gerekiyor onu bilmiyoruz sizce ne demeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ben sürekli orada yaşayan biri değilim. Sadece eğitim amaçlı gittiğim için o duruma özel durumlarla karşılaştım. Sizin durumunuzda nasıl olur bilmiyorum. Belki göçmen anneler grubu var, o grupta bu sorunuza cevap bulmanız mümkün olabilir.

      Sil
  4. Merhabalar formlar ingilizce olduğu için bizde İngilizce olarak mı dolduracağız

    YanıtlaSil

Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...