6 Temmuz 2018 Cuma

Frambuazlı minik cheseecake

Frambuazlı cheesecake

Zaman akıp gidiyor. Daha dün gibi Groningen'e gelişimiz. Kaygılar ve bilinmezliklerle dolu endişe dolu günlerden keşfedildikçe tanıdıklaşan, tanıdıkça sevilen ve huzur veren bir arkadaş bizim için bu şehir. Bir sürü anlamlar yüklediğimiz, bir sürü anılar biriktirdiğimiz. O kadar çok şey var ki burada özleyeceğim. Düşündükçe hüzünleniyorum. Vedaları hiç sevemedim. Ama işte hepimiz için Groningen'e veda zamanı...Şimdi bu yazdıklarımın cheesecake ile nasıl bir ilişkisi var diye soruyorsunuz değil mi?
Bu tarif ayrılığın nahoş, ekşimsi tadını frambuaz yardımıyla damaklarda tatlı bir hatıraya dönüştürmek için yapıldı. Siz de aynı tadı sevdiklerinizle paylaşmak isterseniz tarifin detayları aşağıda.

Malzemeler:
  • 2 paket çekilmiş bisküvi
  • 2 çorba kaşığı tereyağı (eritilecek)
  • 500 gr mascarpone (ya da labne) 
  • 200 gr süt kreması (Gronıngen'de iseniz slagroom)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 2 yumurta
Sosu için
  • 300 gr frambuaz
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı bardağı su
  • 2 yemek kaşığı şeker
Yapılışı:

Tarifi muffin kalıbı ile porsiyonlar halinde pişirdim. Bu ölçüler ile 24 tane çıkıyor. Bu nedenle önce muffin kalıplarının içine muffin kağıtları yerleştiriyoruz. Çekilmiş bisküvi ile tereyağını iyice karıştırıp bir kaşık yardımı ile kalıpların içine bölüştürüyoruz ve çay bardağının tabanı ile sıkıştırıp düzelterek, dolaba kaldırıyoruz. Ardından mascarpone ile kremayı bir kapta mikser ile çırpıyoruz. Kıvamı koyulaşmaya başlayınca şekeri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Ardından un ve nişastayı da ekleyip iyice karıştırıyoruz. Son olarak yumurtaları ilave edip çırpma teli ile hafifçe yumurtalar karışıncaya kadar karıştırıyoruz. Karışımı kaşık yardımı ile dolaptan çıkardığımız bisküvilerin üzerine ilave ediyoruz. Her biri için 2 kaşık yeterli olacaktır. 160 dereceye ayarladığımız fırında pişiriyoruz. Cheesecakelerimiz kabaracaktır ancak fırını kapatınca ortaları biraz çökecek, endişelenmeyin. Onlar bir kenarda soğurken siz de sosu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Bir tencereye frambuaz, nişasta, şeker ve suyu ilave edip karıştırarak pişirin. Biraz soğuduktan sonra bir tel süzgeç yardımı ile süzün ve çöken cheesecakelerinizin ortalarına bölüştürün. Buzdolabında bir gün kıvam almasını bekleyip, ayrılık zamanı geldiğinde soğuk soğuk ikram edebilirsiniz. Her ne kadar vedalar için yazılmış bir tarif olsa da kavuşmalarda da iyi gideceğini düşünüyorum tarifimizin. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 

0 comments:

Yorum Gönder

Gelin beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi konuşalım...